Tussentijdse toets

Tussentijdse toets

Wij adviseren alle leerlingen een tussentijdse toets af te spreken. Aan het einde van de “toets” zal de examinator je een advies geven over je vorderingen. Jij en je instructeur kunnen dit advies gebruiken om in de laatste lesuren aan deze verbeterpunten te werken. Tevens kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Bij een tussentijdse toets kun je al vast wennen aan de spanning en de sfeer zodat je op je eigenlijke examen al weet wat je te wachten staat.

PRAKTIJKEXAMEN;

Voorafgaande aan het praktijkexamen zal de examinator je een ogentest laten doen.  Bij de lesauto aangekomen zal de examinator je een aantal technische vragen over de auto stellen. Vervolgens wordt de verlichting gecontroleerd. Tijdens het examen zal de examinator in een relatief kort rijbestek moeten beoordelen of je als zelfstandig chauffeur de weg op kunt.

De kandidaat wordt beoordeeld op een veilige en vlotte deelname aan het verkeer, het toepassen van de verkeersregels, kijkgedrag, maar ook op verkeersinzicht en zelfstandig rijgedrag. Bijzondere aandacht krijgen de onderdelen zelfstandig een route rijden, bijzondere manoeuvres, gevaarherkenning door situatiebevraging, zelfreflectie en milieubewust gedrag.

Bij zelfstandig-route rijden krijgt de kandidaat de opdracht naar een door de examinator gekozen punt te rijden met behulp van een navigatie-systeem.
Het bereiken van het juiste eindpunt is geen doel opzich, maar wel de wijze waarop de kandidaat de opdracht uitvoert en hoe eventuele problemen worden opgelost.
Bijzondere manoeuvres zijn eigenlijk de oudere bijzondere verrichtingen, zij het dat de leerling hierbij meer zelfstandig de manoeuvre moet uitvoeren en tot een adequate oplossing moet komen. Bij milieubewust rijden wordt meer aandacht besteed aan anticiperend rijgedrag, zoals filerijden, bandenspanning en het moment van overschakelen.
Bij gevaarherkenning wordt de kandidaat na uitvoering van een verkeerssituatie gevraagd waarom hij dat op die manier heeft opgelost en welke afwegingen hij hierbij heeft gemaakt. Bij zelfreflektie wordt de kandidaat van tevoren gevraagd een vragen- lijst in te vullen over zijn eigen capaciteiten en beperkingen als automobilist. Na de uitslag van het examen zal de examinator deze lijst bekijken en met de kandidaat doorspreken. Dit onderdeel maakt geen deel uit van de eindbeoordeling.

Na afloop van het examen deelt de examinator je mede of je bent geslaagd. De examinator zendt digitaal je uitslag naar het CBR en vervolgens komt de uitslag bij je Gemeente binnen. Je kunt dan de volgende dag onder overlegging van een recente pasfoto je nieuwe rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis. Na ongeveer vijf werkdagen kan het rijbewijs worden opgehaald ( onder overlegging van je evt. Oude bromfiets-rijbewijs.)

Helaas, het kan ook voorkomen dat je niet de eerste keer slaagt voor het zo fel begeerde rijbewijs. Wij bieden je de mogelijkheid om zo snel mogelijk een vervolg-opleiding af te spreken. Aan de hand van het uitslagformulier en de eigen waarnemingen zal de rij-instructeur je een advies geven voor een bepaald type pleisterpakket. Een pleisterpakket bevat; een herexamen en een bepaald aantal rijlessen, afhankelijk van de mate waarin je gezakt bent.BEN JE ENTHOUSIAST EN WIL JE JE AANMELDEN VOOR DE RIJOPLEIDING?
BEL NAAR 0182745242 OF MOBIEL 0648472686
EMAIL INFO@AUTORIJSCHOOLBAX.NL
WWW.AUTORIJSCHOOLBAX.NL

Autorijschool Bax logo
Autorijschool Bax
Direct contact

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Autorijschool Bax | Alle rechten voorbehouden

Voorwaarden | Privacy statement | Sitemap