Overige diensten

RIJBEWIJS B – PERSONENAUTO

Wanneer je in een personenauto wilt gaan rijden, moet je eerst rijbewijs B halen.
Om te mogen lessen moet je 16,5 jaar zijn en examen doen op of na je 17e verjaardag.
Vervolgens moet je tot je 18e verjaardag begeleid rijden.
Ben je bij de start al 17 jaar dan mag je ook gewoon lessen maar het examen kan pas op of na je 18e verjaardag gepland worden. Je mag dan na het behalen van je examen zelfstandig rijden.

Het eerste wat je je waarschijnlijk afvraagt voordat je met lessen begint is, hoeveel lessen heb ik nodig? Hoewel de een meer aanleg heeft dan een ander, slaat iemand met 40 autorijlessen echt geen gek figuur.
In het drukke verkeer van tegenwoordig is het praktisch onmogelijk om even tussen de bedrijven door het rijbewijs te halen.
Het leren besturen van een auto vraagt een grondige scholing.
Bespaar dus nooit op rijlessen! Een onvoldoende voorbereiding resulteert in onnodig zakken zeker nu het examen het nieuwe rijden is ingevoerd.


FLEXIBELE OPLEIDING;

Bij een traditionele opleiding neem je 1 of 2 lessen per week.
Bij aanvang van de praktijklessen is een theoriecertificaat nog niet verplicht, maar moet toch snel gehaald worden want onvoldoende kennis van de theorieregels gaat ten koste van de rijlessen daar de instructeur meer tijd moet besteden aan uitleg van de verkeersregels.
Beheerst de leerling het autorijden voldoende, dan vraagt de instructeur het rijexamen aan.


COMPACT OPLEIDING;

Bij de aanmelding voor een spoedcursus wordt allereerst een intest afgesproken.
De intest is geen examen waarvoor men kan slagen of zakken, de kandidaat wordt beoordeeld middels speciaal ontwikkelde oefeningen. Er wordt beoordeeld hoe snel iemand aanwijzingen en opdrachten op kan nemen en hoe vaardig hij / zij met de auto en de omgevingsfactoren kan omgaan.
Zo zijn wij in staat om elke individuele aspirant-leerling een op hem / haar toegesneden rijopleiding aan te bieden.


MEDISCHE GOEDKEURING;

Bij het inschrijven voor een rijopleiding moet de kandidaat een medische ‘ EIGEN VERKLARING” invullen. Indien alle vragen met NEE beantwoord worden,
staat niets uw rijopleiding in de weg. Moet men echter een of meerdere vragen met JA beantwoorden, dan moet men bij het CBR een medisch traject doorlopen, waardoor de aanvraag wat langer kan duren. In enkele gevallen kan zelfs geen rijbewijs gehaald worden.

Autorijschool Bax logo
Autorijschool Bax
Direct contact

Powered by Designpro.nl & Z-IM

Autorijschool Bax | Alle rechten voorbehouden

Voorwaarden | Privacy statement | Sitemap